Jak se orientovat v kvalitě svetrů a jejich ply?

Termín ply ve světě kašmírového oblečení je klíčový pro porozumění jejich kvality a teplotních vlastností. Kvalita kašmíru je určována faktory jako délka vlákna, průměr a jeho čistota. Kašmír, získávaný z podsady koz kašmírských, představuje nejvyšší kvalitu s dlouhými, ultra jemnými vlákny a minimálním množstvím nečistot.

Ply, neboli vrstvení, odkazuje na počet nití stočených dohromady k vytvoření jednoho pramene. Například dvouvrstvý kašmír (2 ply) se skládá ze dvou nití stočených dohromady. Tato konstrukce zvyšuje odolnost a izolační vlastnosti látky ve srovnání s jednovrstvými variantami.

Rozlišení variant vrstvení:

1 ply (jednovrstvý): Lehký a jemný, ideální pro vrstvení nebo teplé klima.

2 ply (dvouvrstvý): Nabízí vyvážený poměr hmotnosti a tepla, vhodný pro různá klimatická pásma a příležitosti.

3 ply (trojvrstvý): Poskytuje maximální teplo a odolnost, ideální pro zimní podmínky.

 

Volba správného ply:

Při výběru kašmírových oděvů zvažte své preference a zamýšlené použití. Zvolte jednovrstvový pro všestrannost, dvouvrstvový pro vyváženost hmotnosti a tepla a trojvrstvový pro nepřekonatelnou pohodu v chladném počasí.

Význam vrstvení hraje klíčovou roli při určování charakteristik oděvů, jako je hmotnost, teplo a odolnost. Porozumění významu vrstvení a zvážení vašich konkrétních potřeb vám umožní s důvěrou investovat do kvalitních kašmírových kousků, které nabízejí jak luxus, tak funkčnost.

Při výběru každého kašmírového svetru na našem e-shopu vám garantujeme informace o vrstvení (ply). Pokud není dostupný štítek s těmito údaji, můžete se spolehnout na naše zkušenosti. Pečlivě zkoumáme strukturu a tloušťku každého svetru. S těmito údaji o vrstvách si můžete být jisti kvalitou a tepelnými vlastnostmi vašeho nákupu.