5 tajemství kašmíru

Hebký a hřejivý kašmírový svetr je základem nejen zimního šatníku. Navíc v něm budete vypadat neuvěřitelně chic.
 
Proč utrácet peníze za kašmírový svetr?
Zakoupení akrylového svetru, případně s příměsí vlny, se na začátku může zdát jako rozumná investice za přijatelnou cenu. Ne však v dlouhodobém horizontu. Po chvilce nošení a praní může tento svetr ztratit svůj tvar a ztratit tak jak na svém vzhledu, tak i kvalitě. Kašmírový svetr, pokud se o něj budete hezky starat, bude objímat a hřát vaše tělo v nezměněném tvaru po všechny zimy, které ještě přijdou. Ve výsledku tedy můžete zakoupením několika kvalitních kousků ušetřit na nekonečném kupování svetru nekvalitních. Kašmírový svetr se tak stane navzdory své vyšší pořizovací ceně nedocenitelným společníkem.
 
Buďte si jisti, že kupujete 100% kašmír.
Kašmírový svetr se dá neomylně poznat na dotek, je hebký jak vatička, jemný a nekousavý. U nás najdete fotografie cedulky o složení v detailech zboží, někdy se však stane, že je bez označení. I tak si můžete být jisti, že od nás dostanete 100% kašmír, jiné zboží nevedeme a neomylně ho dokážeme rozeznat. Kašmír, i když je slabší, je teplejší než jiné materiály, a vzhledem k vyšší ceně také cennější.
 
Dvě vrstvy vs. jedna.
Rádi byste si dopřáli maximální luxus? Podívejte se po dvouvrstvém kašmírovém svetru (bývá značený jako zweifaldig). Už jednovrstvý svetr poskytuje nejvyšší kvalitu a hřejivost, dvakrát tak silnější materiál má však dvakrát takové vlastnosti.
 
Značka = vyšší kvalita.
Všichni máme rádi výhodné koupě, při nákupu kašmírového svetru však platí, že kvalita je klíčová. René Lezard, Marie Lund, S. Milton a jiné značky jsou zárukou výjimečné kvality kašmíru. Pečlivě pro vás vybíráme ty nejlepší.
 
Perte svůj svetr s láskou.
Pokud se budete držet návodu, jak o svůj kašmírový svetr pečovat, vydrží vám krásný celý život. Tipy na údržbu svetru jsme pro vás na základě všech dostupných rad od výrobců a našich zkušeností dali dohromady v článku 8 TIPŮ NA ÚDRŽBU OBLEČENÍ Z KAŠMÍRU.